top of page
Jes en Ptrick

Patrick en ik 

Logo De wereld van PIXel

Hoe ik aan de naam De wereld van PIXel kom? Heel eenvoudig, de originele Pixel was mijn hond. Zij was letterlijk de stille kracht achter De wereld van PIXel.
Als ik aan mijn schrijftafel zat te werken, dan lag zij eronder.
Tijdens het fotograferen verscheen ze onbedoeld in beeld.
Kritisch was ze niet ... Bij alles wat ik liet zien, kwispelde ze 
rustig verder! Jammer genoeg is ze er niet meer.

Mijn liefste Pixel was de aanzet, maar ik mag mijn ouders en mijn lief Patrick niet vergeten! Mijn mama is de grootste fan, mijn papa, de kritische motivator en mijn lief, de stevige ruggengraat tijdens twijfelmomenten. Zonder hen was alles veel langzamer verlopen. Voor de steun en de occasionele realitycheck 
ben ik hen zeer dankbaar.

 

De wereld van PIXel bestaat uit verschillende continenten:

de wenskaarten, de creatieve workshops in het atelier zoals de creat' UURtjes en de LetterReizen, de grafische vormgeving en drukwerkvoorbereiding.

De wenskaartencollectie bestaat uit eigen ontwerpen voor allerlei gelegenheden. Van verjaardagen, steuntje in de rug, kaarten met warme teksten, klopje-op-de-schouder en rouwkaarten met een troostend woord.

 

Creat' UURtjes & Letterreizen worden georganiseerd in 
het atelier, gelegen in Bazel (tussen Gent en Antwerpen).
Creat' UURtjes zijn letterworkshops in de voor- of namiddag.
Creatieve toepassingen met en rond letters, maar er is geen 
enkele ervaring nodig! Alles wordt uitgelegd en getoond. Alle materialen worden voorzien en men gaat huiswaarts met een hoofd vol ideeën en voorbeelden in je hand.

Met de Letterreizen gaat men op ontdekking met een gastdocent en wordt het thema uitgediept en beoefend.

 

De grafische vormgeving en drukwerkvoorbereiding wordt gebundeld onder de pagina Vectors & Pixels. Groot en klein formaat drukwerk wordt voorbereid naar
eender welke toepassing: papier, folie, hout, plexiglas,  
kortom alles wat bedrukbaar is. En met de huisstijl van  de klant is het mogelijk om ontwerpen aan te bieden voor verscheidene gelegenheden: nieuwsbrief, folders, catalogen, stickers, spandoeken, etc.

Zelf heet ik Jes Liossatos, Antwerpse van geboorte en ondertussen neergestreken in Bazel. Letters, schrijfstijlen, kleuren, beelden, drukwerkvoorbereiding zijn een deel van 
mijn leven. Ik viel letterlijk voor de kalligrafie en dit in combinatie met mijn andere grote passie, de fotografie, maakte dat De wereld van PIXel een werkelijkheid werd.

Een bewuste keuze voor de grafische sector in 2011 met een job als drukwerkvoorbereider in een digitale drukkerij. Beletteringsfolies, naadloos behang, alupanelen, flyers, PVC-hardschuimplaten, spandoeken, brochures, visitekaartjes, displays in honinggraatkarton, te veel aan geweldige toepassingen om te blijven opsommen.
'Toeval bestaat niet' wordt er gezegd in de volksmond en zo wandelde ik in 2016 
de academische wereld en de kunst binnen. Coördinatie van tentoonstellingen en wedstrijden met Europese Masters Schilderkunst, Grafiek, Muziek en Juweelsmeden werden een deel van De wereld van PIXel.


Uit de grond van mijn hart en goesting ga ik ervoor om De wereld van PIXel verder uit te bouwen met boeiende projecten, inspirerende workshops en fantastische ervaringen.

bottom of page